κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα και η γρήγορη αντιμετώπιση της

Η λέξη κυτταρίτιδα προκαλεί σε κάθε γυναίκα από την εφηβεία και μετά άγχος, ειδικά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. Αισθητικά, είναι το πρώτο ζήτημα που αφορά τις γυναίκες, χωρίς να εξαιρούνται τα καλλίγραμμα σώματα.

Τι ακριβώς όμως είναι η κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα είναι η ακανόνιστη όψη του δέρματος (όψη φλοιού πορτοκαλιού), λόγω συσσώρευσης λίπους, κακής κυκλοφορίας του αίματος, ακόμα και εξαιτίας συσσώρευσης τοξινών στο σώμα.

Εμφανίζεται στα μπράτσα, στην περιοχή της κοιλιάς, στους μηρούς και στους γλουτούς.

Αίτια κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα δεν συνδέεται μόνο με το σωματικό βάρος, αλλά και με διάφορες συνήθειες.

Επίσης, γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες προκαλούν την εμφάνισή της. Σε σχέση με τον τρόπος ζωής, υπάρχουν καθημερινές συνήθειες που μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση ή την αύξηση της κυτταρίτιδας.

Πιο συγκεκριμένα, η ανθυγιεινή διατροφή, οι καταχρήσεις και η απότομη αύξηση βάρους μπορούν να προκαλέσουν κυτταρίτιδα. Επίσης, ή έλλειψη σωματικής άσκησης και η αφυδάτωση του οργανισμού αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της.

Γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες

Η κυτταρίτιδα επίσης, μπορεί να προκληθεί από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως:

  • Την αύξηση της ηλικίας και την μείωση των επιπέδων οιστρογόνων και κολλαγόνου
  • Κληρονομικούς παράγοντες και ορμονικές διαταραχές
  • Έλλειψη ή κακή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών
  • Μη φυσιολογική αποβολή τοξινών, λόγω μπλοκαρισμένου λεμφικού συστήματος
  • Εγκυμοσύνη

Μπορώ να απαλλαγώ από την κυτταρίτιδα;

Με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής, σε συνδυασμό με εξειδικευμένες μεθόδους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, μπορούμε σήμερα να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας ξεκινάει από μέσα!

Διατροφή

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή για καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους και κατά συνέπεια του λίπους.

Επιλέξτε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Επίσης, ορισμένα θρεπτικά συστατικά διεγείρουν την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος και βοηθούν στο πρήξιμο και τις κατακρατήσεις.

Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό και αυτά που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες. Επίσης, επιλέξτε προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, όπως τα γαλακτοκομικά και άπαχες πηγές ζωικής πρωτεΐνης. Αποφύγετε ουσίες που επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα όπως το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, η ζάχαρη, το αλάτι, τα λιπαρά και επεξεργασμένα τρόφιμα και τα τηγανητά.

Ενυδάτωση

Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε επαρκή ποσότητα νερού και υγρών για αποφυγή της αφυδάτωσης. Η πρόσληψη νερού αποτρέπει τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα.

Πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα για ενυδάτωση τόσο του δέρματος, όσο και του εσωτερικού του οργανισμού.

Άσκηση

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συχνά κυρίως σε γυναίκες που έχουν καθιστική εργασία και έλλειψη κίνησης και σωματικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορεί να αντιμετωπιστεί με αερόβια άσκηση όπως είναι το έντονο περπάτημα, το τρέξιμο ή το ποδήλατο. Η αερόβια άσκηση, εκτός από τη γενική ευεξία που προσφέρει στον οργανισμό, ωφελεί και την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στους ιστούς του σώματος.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι μια κατάχρηση με αρνητικές επιδράσεις σε διάφορα όργανα του σώματος. Συσσωρεύει τοξίνες στον οργανισμό και επιβαρύνει το κυκλοφορικό σύστημα, κάτι το οποίο συμβάλλει στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Κυτταρίτιδα και θεραπείες αντιμετώπισης

Εκτός από τις αλλαγές που προαναφέραμε, χρειάζεται να ανακαλύψετε νέους τρόπους που να ανταποκρίνονται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

Στον νέο και ανανεωμένο χώρο του Nutriwellness έχουμε δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για την περιποίηση και την ανάδειξη του σώματός σας προσφέροντας θεραπεία αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας με ραδιοσυχνότητες και πρεσσοθεραπεία-θερμοθεραπεία.

Θεραπεία με ραδιοσυχνότητες

Βασίζεται σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας Εστιασμένου Μαγνητικού Πεδίου Υψηλής Ισχύος–Τεχνολογία HI FEM που συνδυάζει και ραδιοσυχνότητες.

Με την εφαρμογή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων δημιουργούνται μέχρι και 50.000 μυϊκές συσπάσεις με αποτέλεσμα την αύξηση της μυϊκής μάζας με ταυτόχρονη μείωση του λίπους ανά σημείο! Οι ραδιοσυχνότητες RF καταπολεμούν τη δερματική χαλάρωση και το τοπικό πάχος, δρουν στο λιπώδη ιστό και βοηθούν στη κολλαγονογένεση.

μυική ενδυνάμωση ems

EMS Sculpting V

Το μοναδικό Ems Sculpting V στην Θεσσαλονίκη και την Βόρειο Ελλάδα, βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Nutriwellness.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας εστιάζουμε στην ενδυνάμωση του κάθε σημείου και μπορούμε να πετύχουμε ανόρθωση και σύσφιξη γλουτών, σύσφιξη και γράμμωση κοιλιακών, σύσφιξη σε χέρια, μπράτσα και μηρούς, ενδυνάμωση, σμίλευση σώματος, λιπόλυση, επιδερμική σύσφιξη και μείωση κυτταρίτιδας.

Μπορούμε να επικεντρωθούμε σε δύο μυϊκές ομάδες ανά συνεδρία, χτίζοντας μυϊκή μάζα, ενδυναμώνοντας το σώμα, ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό και εν συνεχεία την καύση του λίπους είτε πρόκειται για υποδόριο είτε για σπλαχνικό.

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες είναι η ιδανική θεραπεία για όσους θέλουν να χάσουν πόντους σε διάφορα σημεία του σώματος.

Πρεσσοθεραπεία – Θερμοθεραπεία

Η πρεσσοθεραπεία είναι μία θεραπεία λεμφικής συμπίεσης, η οποία διεγείρει την κυκλοφορία της λέμφου και αποβάλλει τις τοξίνες του οργανισμού.

H εφαρμογή κυμάτων πίεσης, κινητοποιεί τη λέμφο, διεγείρει και τονώνει τους μυς και τις αρθρώσεις και παράλληλα ξεκουράζει. Έτσι αποστραγγίζονται οι τοξίνες, τα λίπη και τα υγρά που ευθύνονται για την κυτταρίτιδα και τα πρησμένα άκρα. Επίσης, αυξάνεται η ροή οξυγόνου στους ιστούς του σώματος και προκαλείται η αναγέννησή τους.

Με την θερμοθεραπεία ενισχύεται η μείωση του λίπους, η σύσφιξη του δέρματος και η τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος. Μαζί θα συζητήσουμε το πώς μπορείτε να καταφέρετε αυτές τις αλλαγές που επιθυμείτε και πότε είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Θα θέσουμε μαζί τους στόχους και θα βρούμε την κατάλληλη θεραπεία ή συνδυασμό θεραπειών για καλύτερα αποτελέσματα με διάρκεια!

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα

Θέλετε να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα και τα πετύχετε σύσφιξη και λιπόλυση; Οι εγκαταστάσεις μας σας περιμένουν!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου με οποιονδήποτε από τους ακόλουθους τρόπους επιθυμείτε για να ενημερωθείτε περαιτέρω και να προγραμματίσετε την θεραπεία κυτταρίτιδας:

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Ozempic

Ozempic: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το Ozempic γίνεται συνεχώς πιο γνωστό και δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Η παχυσαρκία έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και

χοληστερίνη και διατροφή

Χοληστερίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι ουσία που αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Είναι πρόδρομη ένωση της βιταμίνης D, απαραίτητη για την παραγωγή των

βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Η βαφή αυγών παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να είναι έτοιμα για το πρώτο τσούγκρισμα την Κυριακή του Πάσχα. Για να βαφτούν

ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή και Ψυχολογία

Ολοένα και περισσότερες μελέτες εξετάζουν το πώς η διατροφή καθορίζει την ψυχολογία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την «κατάσταση της πλήρους σωματικής,