Κολοκυθόσουπα

Πολύ εύκολη κολοκυθόσουπα βελουτέ, ό,τι πρέπει τώρα που κρυώνει ο καιρός….

 

Υλικά

  • 800γρ καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 3 καρότα
  • 1 γλυκοπατάτα ή 2 μήλα κόκκινα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι ή cottage cheese

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας με ελάχιστο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Βράζουμε περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα μας τα λαχανικά.

3. Σουρώνουμε τα λαχανικά κρατώντας το νερό.

4. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δόσεις στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ενιαία κρέμα.

5. Τοποθετούμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά προσθέτοντας το βούτυρο.

 

Για το γαρνίρισμα

Θρυματίζουμε 1 παξιμάδι κριθαρένιο και 2-3 ντοματίνια με 2κσ γιαούρτι ή cottage cheese .

 

Καλή σας όρεξη!

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Πρεσσοθεραπεία

Η Πρεσσοθεραπεία

Η πρεσσοθεραπεία είναι μία μη επεμβατική, ακίνδυνη μέθοδος που στοχεύει στην καλή φυσική κατάσταση και ευεξία. Αποτελεί μία από τις πιο ενδεδειγμένες μεθόδους για την

Κολοκύθα

Η κολοκύθα και τα οφέλη της

Η κολοκύθα αποτελεί ένα ευρέως αναπτυγμένο λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία και οφέλη για τον οργανισμό. Έχει γλυκιά γεύση και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της

διατροφογενετική - τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική και τα τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική είναι ένα επιστημονικό πεδίο, το οποίο εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονιδίων, των διατροφικών συνηθειών και της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου. Πλέον,