Πολύ εύκολη κολοκυθόσουπα βελουτέ, ό,τι πρέπει τώρα που κρυώνει ο καιρός….
Υλικά
- 800γρ καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 3 καρότα
- 1 γλυκοπατάτα ή 2 μήλα κόκκινα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 στραγγιστό γιαούρτι ή cottage cheese
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας με ελάχιστο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Βράζουμε περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα μας τα λαχανικά.
3. Σουρώνουμε τα λαχανικά κρατώντας το νερό.
4. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δόσεις στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ενιαία κρέμα.
5. Τοποθετούμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά προσθέτοντας το βούτυρο.
Για το γαρνίρισμα
Θρυματίζουμε 1 παξιμάδι κριθαρένιο και 2-3 ντοματίνια με 2κσ γιαούρτι ή cottage cheese .