κέικ κολοκύθας

Κέικ κολοκύθας

Ένα κέικ κολοκύθας είναι μια εξαιρετική πρόταση για γλυκό και μπορεί να καταναλωθεί ως πρωϊνό, επιδόρπιο ή σνακ.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορα τον 17ο αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και από τότε αγαπήθηκε όχι μόνο στον “Νέο Κόσμο” αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της γης.

Η κολοκήθα πρωταγωνιστεί σε πολλές γιορτές και ταινίες ενώ έχει γίνει μέχρι και σύμβολο μουσικών συγκροτημάτων.

Διατροφική αξία

Η κολοκύθα αποτελεί ένα λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία που προσδίδει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες με αποτέλεσμα να ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να μειώνει την εμφάνιση διάφορων παθήσεων αλλά και να ενισχύει την υγεία του δέρματος.

Ειδικότερα, περιέχει βιταμίνη A,Β,C και Ε, σίδηρο και κάλιο, Ασβέστιο και Φώσφορο, Ψευδάργυρο, Μαγνήσιο και Χαλκό. Ψηφίζουμε ανεπιφύλακτα λοιπόν Κέικ Κολοκύθας!

Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και στην ουσία το μόνο που χρειάζεστε είναι να συγκεντρώσετε τα υλικά. Καλή επιτυχία!

Υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ κολοκύθας

  • 2 φλιτζάνια κολοκύθα τριμμένη
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1+ ¾ φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • λίγο γαρύφαλλο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι

Πώς να φτιάξετε το κέικ κολοκύθας

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.

Ψήνουμε για 40’ στους 180 βαθμούς και σερβίρουμε.

Δείτε και άλλες συνταγές

Σας άρεσε η πρόταση του Nutriwellness για το κέικ κολοκύθας; Τέλεια!

Δείτε και άλλες γευστικές προτάσεις στην ενότητα συνταγές της ιστοσελίδας μας και ανακαλύψτε εκατοντάδες τρόπους να θρέψετε εσάς και τους αγαπημένους σας.

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

χοληστερίνη και διατροφή

Χοληστερίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι ουσία που αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Είναι πρόδρομη ένωση της βιταμίνης D, απαραίτητη για την παραγωγή των

βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Η βαφή αυγών παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να είναι έτοιμα για το πρώτο τσούγκρισμα την Κυριακή του Πάσχα. Για να βαφτούν

ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή και Ψυχολογία

Ολοένα και περισσότερες μελέτες εξετάζουν το πώς η διατροφή καθορίζει την ψυχολογία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την «κατάσταση της πλήρους σωματικής,

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο μεταβολικό νόσημα που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια. Η βασική