Πρεσσοθεραπεία

Η Πρεσσοθεραπεία

Η πρεσσοθεραπεία είναι μία μη επεμβατική, ακίνδυνη μέθοδος που στοχεύει στην καλή φυσική κατάσταση και ευεξία.

Αποτελεί μία από τις πιο ενδεδειγμένες μεθόδους για την ενεργοποίηση του λεμφικού και κυκλοφορικού συστήματος, την αύξηση του μεταβολισμού, την αποτοξίνωση του οργανισμού και την πρόληψη προβλημάτων που προκαλούνται λόγω της καθιστικής ζωής ή της ορθοστασίας.

Πώς γίνεται η πρεσσοθεραπεία

Η πρεσσοθεραπεία απαιτεί ειδικό και εξειδικευμένο εξοπλισμό. Αφορά μια «στολή» από φουσκωτές  μπότες και μανίκια χεριών, οι οποίες ασκούν πίεση αέρα σε διάφορα σημεία του σώματος.

Μέσω της ρυθμικής και επαναλαμβανόμενης συστολής και διαστολής βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και η μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση της λέμφου.

Οφέλη πρεσσοθεραπείας

Η πρεσσοθεραπεία βελτιώνει την κακή λεμφική λειτουργία, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό.

Μέσω του λεμφικού μασάζ διεγείρεται το λεμφικό και κυκλοφορικό σύστημα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο μεταβολισμός και οι καύσεις του σώματος, να απομακρύνονται τα μεταβολικά απόβλητα και να μειώνεται η ανεπιθύμητη κατακράτηση υγρών και η κυτταρίτιδα.

Επίσης, η λεμφική αποσυμφόρηση θα βοηθήσει τα φλεβικά προβλήματα όπως είναι οι κιρσοί και τα πρησμένα και βαριά άκρα. Τέλος, η συσσώρευση τοξινών ενισχύει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και του ταλαιπωρημένου δέρματος.

Με την πρεσσοθεραπεία και την ενεργοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος, αυξάνεται η παροχή αίματος στους ιστούς και το δέρμα. Αυτό βελτιώνει την λεμφική ροή και κατά συνέπεια συνεισφέρει στην αντιγήρανση.

Σε ποιους απευθύνεται η πρεσσοθεραπεία;

Η πρεσσοθεραπεία θεωρείται μία ασφαλής θεραπεία χωρίς παρενέργειες ή αντενδείξεις.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών και ειδικότερα είναι ιδανική για:

  • άτομα με καθιστική ζωή για την καταπολέμηση των κατακρατήσεων, των πρησμένων άκρων και την κυτταρίτιδας
  • άτομα με λεμφικά προβλήματα όπως λεμφικά οιδήματα
  • όσους έχουν χρόνιες παθήσεις των φλεβών όπως φλεβικά έλκη και φλεβική θρόμβωση
  • αθλητές μετά από έντονη προπόνηση για αποσυμφόρηση των μυών
  • γυναίκες που βρίσκονται στην κλιμακτήριο και παρουσιάζουν έντονα πρηξίματα λόγω των πολλών ορμονικών αλλαγών
  • γυναίκες που ταλαιπωρούνται από προεμμηνορροϊκά οιδήματα
  • βελτίωση του ρυθμού απώλειας μυϊκού ιστού σε ακινητοποιημένους ασθενείς

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται πρεσσοθεραπεία

Η συχνότητα εφαρμογής της πρεσσοθεραπείας καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου.

Συνεπώς, μπορεί να κυμαίνονται από 1 έως 3 φορές την εβδομάδα για τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η θεραπεία διαρκεί 30 λεπτά και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι το δέρμα καθαρό από κρέμες και έλαια.

Μετά τη θεραπεία μπορούν να εφαρμοστούν συσφικτικές κρέμες και συνιστάται η επαρκής πρόσληψη νερού για αναπλήρωση της αποβολής υγρών από την λέμφο.

Τα αποτελέσματα της ελαστικότητας του δέρματος μπορεί να φανούν από την πρώτη συνεδρία και διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τη διατροφή και τον υπόλοιπο τρόπο ζωής.

Από τη πρώτη συνεδρία θα παρατηρήσετε αλλαγή, θα νιώσετε ανάλαφρα και ξεφούσκωμα.

Πρεσσοθεραπεία στο Nutriwellness

Θέλετε να γνωρίσετε την πρεσσοθεραπεία και να δείτε τα ευεργετικά αποτελέσματα της στο σώμα σας;

Το Nutriwellness μπορεί να σας φροντίσει! Οι συνεδρίες σας μπορούν να πραγματοποιούνται ανά δυο μέρες και σε συνδυασμό με τις κατάλληλες οδηγίες της Διατροφολόγου Αναστασίας Μαμάτσιου είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να αναζωογονήσετε τον οργανισμό σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να προγραμματίσετε την δική σας συνεδρία πρεσσοθεραπείας με όποιον από τους ακόλουθους τρόπους σας εξυπηρετεί:

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Ozempic

Ozempic: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το Ozempic γίνεται συνεχώς πιο γνωστό και δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Η παχυσαρκία έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και

χοληστερίνη και διατροφή

Χοληστερίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι ουσία που αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Είναι πρόδρομη ένωση της βιταμίνης D, απαραίτητη για την παραγωγή των

βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Η βαφή αυγών παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να είναι έτοιμα για το πρώτο τσούγκρισμα την Κυριακή του Πάσχα. Για να βαφτούν

ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή και Ψυχολογία

Ολοένα και περισσότερες μελέτες εξετάζουν το πώς η διατροφή καθορίζει την ψυχολογία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την «κατάσταση της πλήρους σωματικής,