Μηλοπιτα με βρωμη και μελι

milopita

Για τη βάση

  • ½ κούπα αλεσμένη βρώμη
  • ½ κούπα αλεύρι ολικής
  • ½ κούπα αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 2 ½ κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο καρύδας
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα ή γάλα αμυγδάλου ή καρύδαςΓια τη γέμιση
    • 3 μήλα χωρίς φλούδα κομμένα σε φέτες
    • 1 κ.γ. κανέλα
    • 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή

     

     

    Εκτέλεση:

    1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το γάλα.
    2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ χτυπώντας στη μεσαία ταχύτητα. Συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά.
    3. Απλώνουμε τη ζύμη της βάσης σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά.
    4. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα με ½ φλ νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη.
    5. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
    6. Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τα μήλα με το μίξερ χειρός ή με το εργαλείο πουρέ. Βγάζουμε από τον φούρνο την ψημένη βάση και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
    7. Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στη βάση αφού έχουν κρυώσει και τα δύο.
    8. Πασπαλίζουμε την τριμμένη καρυδόψιχα

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά 1 κούπα ρεβύθια 1/3 κούπας ελαιόλαδο 2 κ.γ. κύμινο 1 κγ σκόρδο 2 λεμόνια στημένα ξύσμα από 2 λεμόνια 1/2 ματσάκι μαϊντανό 6-8 κ.σ 

Τραχανά με κοτόπουλο

Σούπα τραχανά με κοτόπουλο, μια παραδοσιακή συνταγή, εύκολη, γρήγορη και θρεπτική… ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες )   600γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια 1 λίτρο

Σουφλέ σπανάκι

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα… Ιδανικό για αρχάριους…. Υλικά  8 φέτες ψωμί ολικής 1000γρ σπανάκι 1 κρεμμύδι 4 φέτες