Μηλοπιτα με βρωμη και μελι

milopita

Για τη βάση

  • ½ κούπα αλεσμένη βρώμη
  • ½ κούπα αλεύρι ολικής
  • ½ κούπα αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 2 ½ κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο καρύδας
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα ή γάλα αμυγδάλου ή καρύδαςΓια τη γέμιση
    • 3 μήλα χωρίς φλούδα κομμένα σε φέτες
    • 1 κ.γ. κανέλα
    • 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή

     

     

    Εκτέλεση:

    1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το γάλα.
    2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ χτυπώντας στη μεσαία ταχύτητα. Συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά.
    3. Απλώνουμε τη ζύμη της βάσης σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά.
    4. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα με ½ φλ νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη.
    5. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
    6. Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τα μήλα με το μίξερ χειρός ή με το εργαλείο πουρέ. Βγάζουμε από τον φούρνο την ψημένη βάση και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
    7. Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στη βάση αφού έχουν κρυώσει και τα δύο.
    8. Πασπαλίζουμε την τριμμένη καρυδόψιχα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

Κορτικοστεροειδή ή αλλιώς Κορτιζόνη

Τα κορτικοστεροειδή ή κορτικοειδή συνθετικά φάρμακα, βοηθούν στην αντιμετώπιση πολλών φλεγμονωδών νοσημάτων, καθώς και νοσημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιούνται ευρέως για την αντιμετώπιση φλεγμονών, σε

Μπιφτέκια Ψαριού

ΥΛΙΚΑ  2 μεγάλα φιλέτα πέρκας κατεψυγμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 μέτρια κολοκύθια 1 μέτριο καρότο 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.τ.σ. μουστάρδα λίγο σέλινο αλάτι, πιπέρι,