Βασιλοπιτα χωρις ζαχαρη

vasilopita
Βασιλόπιτα
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. στέβια
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
  10. Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  11. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
  12. Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.
Βρήκαμε τη συνταγή στο akispetretzikis.com
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. στέβια
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
  10. Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  11. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
  12. Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.
Βρήκαμε τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

Δυσπεψία και διατροφή 

Ο όρος δυσπεψία χρησιμοποιείται για να περιγράψει το αίσθημα πόνου ή δυσφορίας που έχει ένα άτομο στην περιοχή της κοιλιάς, κυρίως στο στομάχι. Η δυσπεψία

Προπονηση, τι να φαω?

Όσο μεγαλώνουμε η μυϊκή μας μάζα αρχίζει να μειώνεται και ταυτόχρονα γίνεται πιο δύσκολο και να την αυξήσουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν μυς

Γευματα στην παραλια

Η αγαπημένη δραστηριότητα όλων το καλοκαίρι είναι το μπάνιο στη θάλασσα!    Μια μέρα στην παραλία πρέπει να συνοδεύεται και από τα κατάλληλα σνακ για

Συναισθηματική vs Πραγματική πείνα

1) Πως θα αναγνωρίσουμε την συναισθηματική πείνα. Πόλλες φορές αναζητάμε φαγητό σε καταστάσεις άγχους ή συναισθηματικής πίεσης ως ανακούφιση. Η κατανάλωση αυτή του φαγητού ονομάζεται