Βασιλοπιτα χωρις ζαχαρη

vasilopita
Βασιλόπιτα
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. στέβια
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
  10. Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  11. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
  12. Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.
Βρήκαμε τη συνταγή στο akispetretzikis.com
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. στέβια
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
  10. Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  11. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
  12. Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.
Βρήκαμε τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

Κορτικοστεροειδή ή αλλιώς Κορτιζόνη

Τα κορτικοστεροειδή ή κορτικοειδή συνθετικά φάρμακα, βοηθούν στην αντιμετώπιση πολλών φλεγμονωδών νοσημάτων, καθώς και νοσημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιούνται ευρέως για την αντιμετώπιση φλεγμονών, σε

Μπιφτέκια Ψαριού

ΥΛΙΚΑ  2 μεγάλα φιλέτα πέρκας κατεψυγμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 μέτρια κολοκύθια 1 μέτριο καρότο 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.τ.σ. μουστάρδα λίγο σέλινο αλάτι, πιπέρι,