Βασιλοπιτα χωρις ζαχαρη

vasilopita
Βασιλόπιτα
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. στέβια
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
  10. Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  11. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
  12. Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.
Βρήκαμε τη συνταγή στο akispetretzikis.com
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. στέβια
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
  10. Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  11. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
  12. Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.
Βρήκαμε τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΨΑΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ  2 μεγάλα φιλέτα πέρκας κατεψυγμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 μέτρια κολοκύθια 1 μέτριο καρότο 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.τ.σ. μουστάρδα λίγο σέλινο αλάτι, πιπέρι,

4 ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

Σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια  κατά του οξειδωτικού στρες είναι: ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος (ρυθμίζει την ορμονική δραστηριότητα, μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και την

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά ;   Ο οργανισμός διαθέτει ενδογενείς και εξωγενείς αμυντικούς μηχανισμούς κατά του οξειδωτικού στρες. Ενδογενείς μηχανισμοί είναι διάφορα ένζυμα και πρωτεΐνες,

Οξειδωτικο_στρες

ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ

  Το οξειδωτικό στρες προκαλείται από την αυξημένη συγκέντρωση ελευθέρων ριζών στον οργανισμό. Οι ελεύθερες ρίζες είναι προϊόντα του φυσιολογικού μεταβολισμού δηλαδή απελευθερώνονται φυσιολογικά στον