vasilopita

Βασιλοπιτα χωρις ζαχαρη

Βασιλόπιτα
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. στέβια
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
  10. Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  11. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
  12. Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.
Βρήκαμε τη συνταγή στο akispetretzikis.com
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. στέβια
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και τα καρύδια.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
  10. Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  11. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη βασιλόπιτα.
  12. Διακοσμούμε με τη χρυσόσκονη και τα δεντράκια.
Βρήκαμε τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Πρεσσοθεραπεία

Η Πρεσσοθεραπεία

Η πρεσσοθεραπεία είναι μία μη επεμβατική, ακίνδυνη μέθοδος που στοχεύει στην καλή φυσική κατάσταση και ευεξία. Αποτελεί μία από τις πιο ενδεδειγμένες μεθόδους για την

Κολοκύθα

Η κολοκύθα και τα οφέλη της

Η κολοκύθα αποτελεί ένα ευρέως αναπτυγμένο λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία και οφέλη για τον οργανισμό. Έχει γλυκιά γεύση και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της

διατροφογενετική - τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική και τα τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική είναι ένα επιστημονικό πεδίο, το οποίο εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονιδίων, των διατροφικών συνηθειών και της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου. Πλέον,