Τροφές για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Πίσω από τα όμορφα και υγιή μαλλιά, εκτός από τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, κρύβεται και η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή. Η ποιότητα των μαλλιών μας αντικατοπτρίζει εν μέρει και την ποιότητα της διατροφής μας.

 

Τα μαλλιά αποτελούνται κατά 90% από μία πρωτεΐνη που λέγεται κερατίνη, συνεπώς μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες συμβάλλει στην καλύτερη κατασκευή και ανάπτυξη της τρίχας. Σε περίπτωση υποσιτισμού, τα τριχοθυλάκια εξασθενούν. Ως εκ τούτου, η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη και σιγά -σιγά ξεκινά η τριχόπτωση. Τροφές που αποτελούν καλές πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας είναι τα ψάρια, τα πουλερικά, το κρέας, τα αυγά και τα τυριά. Καλές πηγές πρωτεΐνης, είναι επίσης τα όσπρια, όταν συνδυαστούν με άμυλο, όπως ψωμί, πατάτα ή ρύζι.

 

Εκτός από την πρωτεΐνη, σημαντική είναι και η επαρκής πρόσληψη μικροθρεπτικών συστατικών, δηλαδή βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Βιταμίνες που συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών μας είναι:

  • Βιταμίνη Α 
  • Βιταμίνη Β12 
  • φυλλικό οξύ
  • Βιταμίνη C.

 

Θρεπτικά συστατικά τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης είναι:

  • Πρωτεΐνες. Οι τρίχες, όπως προαναφέραμε, αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, έτσι η επαρκής κατανάλωση πρωτεϊνών κρίνεται απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών. 
  • Σίδηρος.
  • Βιοτίνη. Η βιοτίνη προλαμβάνει στο σπάσιμο της τρίχας. 
  • Σελήνιο.

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Πρεσσοθεραπεία

Η Πρεσσοθεραπεία

Η πρεσσοθεραπεία είναι μία μη επεμβατική, ακίνδυνη μέθοδος που στοχεύει στην καλή φυσική κατάσταση και ευεξία. Αποτελεί μία από τις πιο ενδεδειγμένες μεθόδους για την

Κολοκύθα

Η κολοκύθα και τα οφέλη της

Η κολοκύθα αποτελεί ένα ευρέως αναπτυγμένο λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία και οφέλη για τον οργανισμό. Έχει γλυκιά γεύση και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της

διατροφογενετική - τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική και τα τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική είναι ένα επιστημονικό πεδίο, το οποίο εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονιδίων, των διατροφικών συνηθειών και της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου. Πλέον,