Σούπα τραχανά με κοτόπουλο, μια παραδοσιακή συνταγή, εύκολη, γρήγορη και θρεπτική…
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες )
- 600γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
- 1 λίτρο ζωµός λαχανικών
- 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
- 4 κσ ελαιόλαδο
- 200 γρ. τραχανάς
- 1 καρότο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα µε νερό που βράζει, βάζουµε το κοτόπουλο.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουµε τον ζωµό και το κρεµµύδι και αλατοπιπερώνουµε.
Χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε το κρέας να σιγoµαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα, µέχρι να µαλακώσει.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και το ροδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1κσ ελαιόλαδο, 1κγ κάρυ και 1κσ μουστάρδα.
Προσθέτουµε στο ζωμό του κοτόπουλου το ελαιόλαδο και τον τραχανά και σιγοβράζουµε µέχρι να χυλώσει η σούπα.
Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό σε βαθιά πιάτα, με τα ροδισμένα κομμάτια κοτόπουλου, λίγο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο µαύρο πιπέρι.
Καλή όρεξη…..