ηλεκτροδιέγερση

Τι είναι η ηλεκτροδιέγερση και τι μας προσφέρει;

Η ηλεκτροδιέγερση είναι μια νέα μέθοδος εκγύμνασης, η οποία ξεκίνησε στη Γερμανία για την αποκατάσταση ασθενών που αντιμετώπιζαν μυοσκελετικά προβλήματα.

Στην Ελλάδα ήρθε το 2008 και είναι μία τεχνική με την οποία στέλνονται εγκεφαλικά σήματα μέσω ηλεκτροδίων σε όλους τους μυς του σώματος ταυτόχρονα. Αποτελεί δηλαδή μια μορφή εκγύμνασης, όπου, σε χρονικό διάστημα 20 έως 25 λεπτά, ο ασκούμενος έχει τη δυνατότητα να εξασκήσει όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός του και να έχει αποτελέσματα γυμναστικής έως και 8 ωρών.

Η προπόνηση με ηλεκτροδιέγερση λειτουργεί προκαλώντας μυϊκές συστολές, διεγείροντας τους μύες μέσω ηλεκτρικού παλμού. Οι συστολές αυτές μπορούν να φτάσουν έως και τις 38.000 σε μία προπόνηση.

Πώς λειτουργούν οι συσκευές για ηλεκτροδιέγερση

Μια συσκευή ηλεκτροδιέγερσης παράγει ηλεκτρικούς παλμούς οι οποίοι διεγείρουν τις νευρικές ίνες.

Η διέγερση των νευρικών ινών προκαλεί τη μηχανική απόκριση των μυϊκών ινών με αποτέλεσμα τη δημιουργία μυϊκών σπασμών. Το μυϊκό έργο που παράγεται μέσω της ηλεκτροδιέγερσης είναι πανομοιότυπο με αυτό που ελέγχεται από τον εγκέφαλο όταν κάνουμε γυμναστική.

Δύο με τρεις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα είναι απολύτως ικανοποιητικές ώστε να δει ο ασκούμενος τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το διάστημα μεταξύ δύο προπονήσεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 48 ώρες, έτσι ώστε οι μύες να έχουν τον χρόνο να αναρρώσουν.

Τα πρώτα εμφανή αποτελέσματα φαίνονται σε 8-10 συνεδρίες

Φυσικά, αυτό προϋποθέτει ότι ο ασκούμενος ακολουθεί ταυτόχρονα και μια ισορροπημένη διατροφή.

Η εκγύμναση με ηλεκτροδιέγερση, είναι ιδανική προπόνηση για όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες. Οι μόνες περιπτώσεις στις οποίες αντενδείκνυται αυτή η μέθοδος είναι σε ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες, σε ασθενείς με βηματοδότη, καθώς και σε άτομα τα οποία έχουν στο σώμα τους τεχνητά μέλη, λάμες ή βίδες.

Οφέλη ηλεκτροδιέγερσης

Τα οφέλη της προπόνησης με ηλεκτροδιέγερση είναι πολυποίκιλα σε διάφορα επίπεδα.

Μερικά από αυτά είναι οι μηδενικές πιθανότητες τραυματισμού, η εξοικονόμηση χρόνου και τα σύντομα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, η εκγύμναση με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης βοηθάει στα:

Βελτίωση φυσικής κατάστασης και ομορφιάς

Η εκγύμναση με ηλεκτροδιέγερση αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση. Επίσης, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ενισχύει την απώλεια βάρους και λίπους, την κυκλοφορία του αίματος και την λεμφική κυκλοφορία.

Αύξηση μυϊκής δύναμης

Η ηλεκτροδιέγερση προάγει την ανάπτυξη των μυών, βελτιώνει την ελαστικότητα και αυξάνει τη μέγιστη δύναμη και την αντοχή.

Επιπρόσθετα, βελτιώνει την κινητικότητα, επιδρά θετικά στον έλεγχο και τον νευροφυτικό συντονισμό και αυξάνει την απόδοση στα αθλήματα.

Μετριασμός των σωματικών ενοχλήσεων

Με την μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης, ο ασκούμενος αντιμετωπίζει τους πόνους στη μέση, τον αυχένα και τις επιγονατίδες.

Θετική επίδραση υπάρχει και στις ενοχλήσεις ακράτειας ενώ χαλαρώνει τους σπασμούς και τις σκληρύνσεις των μυών και
διασφαλίζει μηδενική τριβή μεταξύ των χόνδρων.

Τέλος, η ηλεκτροδιέγερση επηρεάζει την ψυχική διάθεση του ασκούμενου μιας και βελτιώνει την αίσθηση του σώματος, και αυξάνει την αντοχή στο στρες και την ένταση.

Τι είναι το EMS;

Tο EMS Body Sculpt είναι μια θεραπεία σμίλευσης σχεδιασμένη ώστε να γυμνάζει τους μύες με ταυτόχρονη μείωση του λίπους.

Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει την πιο αποτελεσματική, μη επεμβατική επιλογή αναδιαμόρφωσης του σώματος. Η συγκεκριμένη θεραπεία λειτουργεί με προηγμένη HIFEM (Υψηλής Έντασης Στοχευμένη Ηλεκτρομαγνητική) τεχνολογία και διεγείρει τους μύες προκαλώντας συσπάσεις. Tαυτόχρονα αυξάνει τον μεταβολισμό και διασπά τα λιποκύτταρα.

Σε διάρκεια 30 λεπτών η συσκευή ανώδυνα διοχετεύει HIFEM ενέργεια μέσω του δέρματος, διαπερνά το υποδόριο λίπος και καταλήγει στον μυϊκό ιστό. Αυτή η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια διεγείρει τις μυϊκές ίνες μεταβάλλοντας γρήγορα την ηλεκτρική ροή, με αποτέλεσμα οι μυϊκές ίνες να γίνονται σκληρότερες και δυνατότερες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο συμβατικό τρόπο εκγύμνασης.

Ηλεκτροδιέργερση EMS και λιπόλυση

Όσον αφορά τη διαδικασία της λιπόλυσης, οι συσπάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται χρειάζονται ενέργεια, η οποία εξοικονομείται από τον καταβολισμό των τριγλυκεριδίων σε ελεύθερα λιπαρά οξέα. Τα αποπτώμενα λιποκύτταρα αποβάλλονται φυσιολογικά από τον οργανισμό σε διάρκεια μερικών εβδομάδων.

Μία μόνο συνεδρία των 30 λεπτών ισοδυναμεί με 20.000 squats (βαθιά καθίσματα) ή 20.000 crunches (κοιλιακούς). Επιπλέον, η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης.

Τα οφέλη της θεραπείας EMS είναι τα εξής:

  • Χτίζει και τονώνει όλους τους μύες
  • Τονίζει και γραμμώνει τους κοιλιακούς
  • Ανορθώνει, τονώνει και δυναμώνει τους γλουτούς
  • Γυμνάζει και τονώνει χέρια και πόδια

Είναι μια γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος 30 λεπτών, χωρίς απαιτούμε χρόνο αποκατάστασης. Επιτυγχάνονται άμεσα, ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα μέσα στον πρώτο μήνα

Η ηλεκτροδιέγερση EMS είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και κάθε φύλο. Ακόμα και για γυναίκες στην εμμηνόπαυση αλλά και για μετά τον τοκετό.

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

χοληστερίνη και διατροφή

Χοληστερίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι ουσία που αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Είναι πρόδρομη ένωση της βιταμίνης D, απαραίτητη για την παραγωγή των

βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Η βαφή αυγών παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να είναι έτοιμα για το πρώτο τσούγκρισμα την Κυριακή του Πάσχα. Για να βαφτούν

ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή και Ψυχολογία

Ολοένα και περισσότερες μελέτες εξετάζουν το πώς η διατροφή καθορίζει την ψυχολογία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την «κατάσταση της πλήρους σωματικής,

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο μεταβολικό νόσημα που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια. Η βασική