ηλεκτροδιέγερση

Τι είναι η ηλεκτροδιέγερση και τι μας προσφέρει;

Η ηλεκτροδιέγερση είναι μια νέα μέθοδος εκγύμνασης, η οποία ξεκίνησε στη Γερμανία για την αποκατάσταση ασθενών που αντιμετώπιζαν μυοσκελετικά προβλήματα.

Στην Ελλάδα ήρθε το 2008 και είναι μία τεχνική με την οποία στέλνονται εγκεφαλικά σήματα μέσω ηλεκτροδίων σε όλους τους μυς του σώματος ταυτόχρονα. Αποτελεί δηλαδή μια μορφή εκγύμνασης, όπου, σε χρονικό διάστημα 20 έως 25 λεπτά, ο ασκούμενος έχει τη δυνατότητα να εξασκήσει όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός του και να έχει αποτελέσματα γυμναστικής έως και 8 ωρών.

Η προπόνηση με ηλεκτροδιέγερση λειτουργεί προκαλώντας μυϊκές συστολές, διεγείροντας τους μύες μέσω ηλεκτρικού παλμού. Οι συστολές αυτές μπορούν να φτάσουν έως και τις 38.000 σε μία προπόνηση.

Πώς λειτουργούν οι συσκευές για ηλεκτροδιέγερση

Μια συσκευή ηλεκτροδιέγερσης παράγει ηλεκτρικούς παλμούς οι οποίοι διεγείρουν τις νευρικές ίνες.

Η διέγερση των νευρικών ινών προκαλεί τη μηχανική απόκριση των μυϊκών ινών με αποτέλεσμα τη δημιουργία μυϊκών σπασμών. Το μυϊκό έργο που παράγεται μέσω της ηλεκτροδιέγερσης είναι πανομοιότυπο με αυτό που ελέγχεται από τον εγκέφαλο όταν κάνουμε γυμναστική.

Δύο με τρεις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα είναι απολύτως ικανοποιητικές ώστε να δει ο ασκούμενος τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το διάστημα μεταξύ δύο προπονήσεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 48 ώρες, έτσι ώστε οι μύες να έχουν τον χρόνο να αναρρώσουν.

Τα πρώτα εμφανή αποτελέσματα φαίνονται σε 8-10 συνεδρίες

Φυσικά, αυτό προϋποθέτει ότι ο ασκούμενος ακολουθεί ταυτόχρονα και μια ισορροπημένη διατροφή.

Η εκγύμναση με ηλεκτροδιέγερση, είναι ιδανική προπόνηση για όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες. Οι μόνες περιπτώσεις στις οποίες αντενδείκνυται αυτή η μέθοδος είναι σε ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες, σε ασθενείς με βηματοδότη, καθώς και σε άτομα τα οποία έχουν στο σώμα τους τεχνητά μέλη, λάμες ή βίδες.

Οφέλη ηλεκτροδιέγερσης

Τα οφέλη της προπόνησης με ηλεκτροδιέγερση είναι πολυποίκιλα σε διάφορα επίπεδα.

Μερικά από αυτά είναι οι μηδενικές πιθανότητες τραυματισμού, η εξοικονόμηση χρόνου και τα σύντομα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, η εκγύμναση με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης βοηθάει στα:

Βελτίωση φυσικής κατάστασης και ομορφιάς

Η εκγύμναση με ηλεκτροδιέγερση αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση. Επίσης, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ενισχύει την απώλεια βάρους και λίπους, την κυκλοφορία του αίματος και την λεμφική κυκλοφορία.

Αύξηση μυϊκής δύναμης

Η ηλεκτροδιέγερση προάγει την ανάπτυξη των μυών, βελτιώνει την ελαστικότητα και αυξάνει τη μέγιστη δύναμη και την αντοχή.

Επιπρόσθετα, βελτιώνει την κινητικότητα, επιδρά θετικά στον έλεγχο και τον νευροφυτικό συντονισμό και αυξάνει την απόδοση στα αθλήματα.

Μετριασμός των σωματικών ενοχλήσεων

Με την μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης, ο ασκούμενος αντιμετωπίζει τους πόνους στη μέση, τον αυχένα και τις επιγονατίδες.

Θετική επίδραση υπάρχει και στις ενοχλήσεις ακράτειας ενώ χαλαρώνει τους σπασμούς και τις σκληρύνσεις των μυών και
διασφαλίζει μηδενική τριβή μεταξύ των χόνδρων.

Τέλος, η ηλεκτροδιέγερση επηρεάζει την ψυχική διάθεση του ασκούμενου μιας και βελτιώνει την αίσθηση του σώματος, και αυξάνει την αντοχή στο στρες και την ένταση.

Τι είναι το EMS;

Tο EMS Body Sculpt είναι η μια θεραπεία σμίλευσης του σώματος, σχεδιασμένη ώστε να γυμνάζει τους μύες με ταυτόχρονη μείωση του λίπους.

Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει την πιο αποτελεσματική, μη επεμβατική επιλογή αναδιαμόρφωσης του σώματος. Η συγκεκριμένη θεραπεία λειτουργεί με προηγμένη HIFEM (Υψηλής Έντασης Στοχευμένη Ηλεκτρομαγνητική) τεχνολογία και διεγείρει τους μύες προκαλώντας συσπάσεις, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τον μεταβολισμό και διασπά τα λιποκύτταρα.

Σε διάρκεια 30 λεπτών η συσκευή ανώδυνα διοχετεύει HIFEM ενέργεια μέσω του δέρματος, διαπερνά το υποδόριο λίπος και καταλήγει στον μυϊκό ιστό. Αυτή η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια διεγείρει τις μυϊκές ίνες μεταβάλλοντας γρήγορα την ηλεκτρική ροή, με αποτέλεσμα οι μυϊκές ίνες να γίνονται σκληρότερες και δυνατότερες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο συμβατικό τρόπο εκγύμνασης.

Όσον αφορά τη διαδικασία της λιπόλυσης, οι συσπάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται χρειάζονται ενέργεια, η οποία εξοικονομείται από τον καταβολισμό των τριγλυκεριδίων σε ελεύθερα λιπαρά οξέα. Τα αποπτώμενα λιποκύτταρα αποβάλλονται φυσιολογικά από τον οργανισμό σε διάρκεια μερικών εβδομάδων.

Μία μόνο συνεδρία των 30 λεπτών ισοδυναμεί με 20.000 squats (βαθιά καθίσματα) ή 20.000 crunches (κοιλιακούς). Επιπλέον, η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης.

Τα οφέλη της θεραπείας EMS είναι τα εξής:


Χτίζει και τονώνει όλους τους μύες
Τονίζει και γραμμώνει τους κοιλιακούς
Ανορθώνει, τονώνει και δυναμώνει τους γλουτούς
Γυμνάζει και τονώνει χέρια και πόδια
Γρήγορη και ανώδυνη μέθοδος 30 λεπτών
Χωρίς χρόνο αποκατάστασης
Άμεσα, ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα μέσα στον πρώτο μήνα
Φυσικά αποτελέσματα με διάρκεια στο χρόνο
Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, κάθε φύλο, για γυναίκες στην εμμηνόπαυση αλλά και για μετά τον τοκετό.

Το μηχάνημα EMS Sculpting Pro V:
Το μηχάνημα EMS Sculpting Pro V είναι ένα ανανεωμένο μηχάνημα τεχνολογίας HIFEM που συνδυάζει και ραδιοσυχνότητες RF.

Τεχνολογία HIFEM:
Είναι το μαγνητικό πεδίο υψηλής ισχύος, όπου με την εφαρμογή του δημιουργεί μέχρι 50.000 μυϊκές συσπάσεις. Διαθέτει 4 κεφαλές οι οποίες τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του σώματος και εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία προκαλούν σύσπαση των μυών.
Ραδιοσυχνότητες RF:
Οι ραδιοσυχνότητες RF είναι μια ευρέως γνωστή μη επεμβατική θεραπεία, που εφαρμόζεται για να καταπολεμήσει τη δερματική χαλάρωση και το τοπικό πάχος. Οι ραδιοσυχνότητες RF κατευθύνουν θερμική ενέργεια βαθιά στα στρώματα του δέρματος με θερμοκρασίες 41-43 βαθμούς Κελσίου. Έτσι δρα στο λιπώδη ιστό και στην κολλαγονογένεση. Η αυξημένη θερμοκρασία διαλύει το λίπος και το κολλαγόνο προσφέρεις θεαματική σύσφιξη του δέρματος. Το δέρμα δείχνει αμέσως πιο λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό.

Το αποτέλεσμα των δύο θεραπειών μαζί, στοχεύουν σε αύξηση μυϊκής μάζας και ταυτόχρονα σε αυξημένη λιπόλυση, σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και οι ραδιοσυχνότητες έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν σε βάθος στους μύες, στο λίπος και τις ίνες του κολλαγόνου. Έτσι καταφέρνουμε να ενδυναμώσουμε κάθε σημείο που επιθυμούμε, με ταυτόχρονη καταπολέμηση του τοπικού λίπους και αλλαγή της εμφάνισής μας. Στοχεύουμε κάθε φορά στις ανάγκες του κάθε πελάτη και καταφέρνουμε τα μέγιστα αποτελέσματα: ανάπλαση, λιπόλυση, σύσφιξη, αύξηση μυϊκής μάζας. Η έντονη διαπερατότητά του είναι προσαρμόσιμη σε όλους τους σωματότυπους για άμεσα αποτελέσματα.

Σε ποια μέρη του σώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
Κοιλιά
Μηροί
Μπράτσα – Χέρια
Γλουτοί: Νο1 μη επεμβατική μέθοδος Ανόρθωσης και Σύσφιξης Γλουτών παγκοσμίως

Αρκούν 6-8 συνεδρίες για να δείτε την αλλαγή!
Κάθε συνεδρία EMS έχει διάρκεια 30’ και κάθε συνεδρία EMS + RF έχει διάρκεια 40’.
Η συχνότητα των συνεδριών είναι 2 με 3 φορές ανά σημείο ώστε να επιτευχθεί:
Ανόρθωση και σύσφιξη γλουτών
Σύσφιξη και γράμμωση κοιλιακών
Σύσφιξη σε χέρια, μπράτσα και μηρούς
Ενδυνάμωση
Σμίλευση σώματος
Λιπόλυση
Επιδερμική σύσφιξη
Μείωση κυτταρίτιδας

Είναι ιδανικό για όλους: άνδρες, γυναίκες, μικρούς και μεγάλους!

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

βουλιμία

Η βουλιμία και η αντιμετώπιση της

Η Ψυχογενής Βουλιμία αποτελεί μια σοβαρή, δυνητικά απειλητική για τη ζωή Διατροφική Διαταραχή που χαρακτηρίζεται από έναν κύκλο υπερφαγίας και αντισταθμιστικών συμπεριφορών, όπως ο αυτοπροκαλούμενος

φυτικές ίνες

Φυτικές ίνες οι πολύτιμες

Οι φυτικές ίνες θα μπορούσαν εύκολα να “αυτοκηρυχθούν” ως ο προστάτης του εντέρου, αλλά και της υγείας γενικότερα. Οι ευεργετικές τους δράσεις στον οργανισμό; Αναρύθμιτες!