Σουφλέ σπανάκι

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα... Ιδανικό για αρχάριους.... Υλικά  8 φέτες ψωμί ολικής 1000γρ σπανάκι 1 κρεμμύδι 4 φέτες γαλοπούλα 80γρ τυρί φέτα 2κσ ελαιόλαδο 2 αυγά 1/4 ματσάκι μαιντανό 1κγ κουρκουμά ρίγανη αλάτι πιπέρι σκόρδο σκόνη Μέθοδος εκτέλεσης Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αχνίζουμε το ψιλοκομμένο …

Αναστασία Μαμάντσιου
Αναστασία Μαμάντσιου

Η Αναστασία Μαμάτσιου είναι Κλινική Διαιτολόγος στην Θεσσαλονίκη με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διατροφή και μετεκπαίδευση στην αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών.

Share:

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα…

Ιδανικό για αρχάριους….

Υλικά 

  • 8 φέτες ψωμί ολικής
  • 1000γρ σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 φέτες γαλοπούλα
  • 80γρ τυρί φέτα
  • 2κσ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/4 ματσάκι μαιντανό
  • 1κγ κουρκουμά
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο σκόνη

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αχνίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι &  το σπανάκι με 1φλ νερό για 8-10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας,μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά και σκόρδο.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη γαλοπούλα, το τυρί και το ελαιόλαδο.
  • Στον πάτο ενός πυρέξ στρώνουμε τις μισές φέτες ψωμιού, προσθέτουμε το σπανάκι χωρίς τα υγρά του και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τον ζωμό από το σπανάκι και περιχύνουμε στο πυρέξ.
  •  Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και αν θέλετε τριμμένο σκληρό της επιλογής σας.

 

Και καλή απόλαυση!

Αναστασία Μαμάντσιου
Αναστασία Μαμάντσιου

Η Αναστασία Μαμάτσιου είναι Κλινική Διαιτολόγος στην Θεσσαλονίκη με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διατροφή και μετεκπαίδευση στην αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών.

Share:

Ζητήστε Ραντεβού

Let's have a connection

Close filters
Αναζήτηση Προϊόντος
Κατηγορίες Προϊόντων
Φιλτράρισμα ανά τιμή