Σουφλέ σπανάκι

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα…

Ιδανικό για αρχάριους….

Υλικά 

  • 8 φέτες ψωμί ολικής
  • 1000γρ σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 φέτες γαλοπούλα
  • 80γρ τυρί φέτα
  • 2κσ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/4 ματσάκι μαιντανό
  • 1κγ κουρκουμά
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο σκόνη

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αχνίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι &  το σπανάκι με 1φλ νερό για 8-10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας,μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά και σκόρδο.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη γαλοπούλα, το τυρί και το ελαιόλαδο.
  • Στον πάτο ενός πυρέξ στρώνουμε τις μισές φέτες ψωμιού, προσθέτουμε το σπανάκι χωρίς τα υγρά του και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τον ζωμό από το σπανάκι και περιχύνουμε στο πυρέξ.
  •  Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και αν θέλετε τριμμένο σκληρό της επιλογής σας.

 

Και καλή απόλαυση!

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Βιταμίνη D: Το “Διαμάντι” της Υγείας

Η βιταμίνη D, συχνά αποκαλούμενη «βιταμίνη του ήλιου», είναι μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την υγεία του οργανισμού. Παράγεται φυσικά στο σώμα μας

ω3 λιπαρά οξέα

Τα ω3 λιπαρά και η αξία τους

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (ω3) είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία μας. Είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που συμμετέχουν σε πολλές βιολογικές λειτουργίες του σώματος,

alcohol

Πόσες θερμίδες περιέχει το κάθε ποτό;

Το αλκοόλ συνοδεύει πολλούς ανθρώπους σε διάφορες στιγμές της ζωής τους. Δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τα οικογενειακά τραπέζια, τις διακοπές, αλλά και τις απλές