Σουφλέ σπανάκι

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα…

Ιδανικό για αρχάριους….

Υλικά 

  • 8 φέτες ψωμί ολικής
  • 1000γρ σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 φέτες γαλοπούλα
  • 80γρ τυρί φέτα
  • 2κσ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/4 ματσάκι μαιντανό
  • 1κγ κουρκουμά
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο σκόνη

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αχνίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι &  το σπανάκι με 1φλ νερό για 8-10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας,μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά και σκόρδο.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη γαλοπούλα, το τυρί και το ελαιόλαδο.
  • Στον πάτο ενός πυρέξ στρώνουμε τις μισές φέτες ψωμιού, προσθέτουμε το σπανάκι χωρίς τα υγρά του και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τον ζωμό από το σπανάκι και περιχύνουμε στο πυρέξ.
  •  Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και αν θέλετε τριμμένο σκληρό της επιλογής σας.

 

Και καλή απόλαυση!

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο μεταβολικό νόσημα που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια. Η βασική

διατροφή στην νηστεία

Η διατροφή στην νηστεία

Η διατροφή στην νηστεία απασχολεί σχεδόν όλους τους θρησκευόμενους ανθρώπους εξαιτίας του περιορισμού συγκεκριμένων τροφών κατά την περίοδο της. Ο όρος της νηστείας γενικά χρησιμοποιείται

κέικ κολοκύθας

Κέικ κολοκύθας

Ένα κέικ κολοκύθας είναι μια εξαιρετική πρόταση για γλυκό και μπορεί να καταναλωθεί ως πρωϊνό, επιδόρπιο ή σνακ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορα τον 17ο αιώνα