Σουφλέ σπανάκι

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα…

Ιδανικό για αρχάριους….

Υλικά 

  • 8 φέτες ψωμί ολικής
  • 1000γρ σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 φέτες γαλοπούλα
  • 80γρ τυρί φέτα
  • 2κσ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/4 ματσάκι μαιντανό
  • 1κγ κουρκουμά
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο σκόνη

Μέθοδος εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αχνίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι &  το σπανάκι με 1φλ νερό για 8-10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας,μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά και σκόρδο.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη γαλοπούλα, το τυρί και το ελαιόλαδο.
  • Στον πάτο ενός πυρέξ στρώνουμε τις μισές φέτες ψωμιού, προσθέτουμε το σπανάκι χωρίς τα υγρά του και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τον ζωμό από το σπανάκι και περιχύνουμε στο πυρέξ.
  •  Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και αν θέλετε τριμμένο σκληρό της επιλογής σας.

 

Και καλή απόλαυση!

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

βουλιμία

Η βουλιμία και η αντιμετώπιση της

Η Ψυχογενής Βουλιμία αποτελεί μια σοβαρή, δυνητικά απειλητική για τη ζωή Διατροφική Διαταραχή που χαρακτηρίζεται από έναν κύκλο υπερφαγίας και αντισταθμιστικών συμπεριφορών, όπως ο αυτοπροκαλούμενος

φυτικές ίνες

Φυτικές ίνες οι πολύτιμες

Οι φυτικές ίνες θα μπορούσαν εύκολα να “αυτοκηρυχθούν” ως ο προστάτης του εντέρου, αλλά και της υγείας γενικότερα. Οι ευεργετικές τους δράσεις στον οργανισμό; Αναρύθμιτες!