Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα…
Ιδανικό για αρχάριους….
Υλικά
- 8 φέτες ψωμί ολικής
- 1000γρ σπανάκι
- 1 κρεμμύδι
- 4 φέτες γαλοπούλα
- 80γρ τυρί φέτα
- 2κσ ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1/4 ματσάκι μαιντανό
- 1κγ κουρκουμά
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο σκόνη
Μέθοδος εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αχνίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι & το σπανάκι με 1φλ νερό για 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας,μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά και σκόρδο.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένη τη γαλοπούλα, το τυρί και το ελαιόλαδο.
- Στον πάτο ενός πυρέξ στρώνουμε τις μισές φέτες ψωμιού, προσθέτουμε το σπανάκι χωρίς τα υγρά του και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
- Χτυπάμε τα αυγά με τον ζωμό από το σπανάκι και περιχύνουμε στο πυρέξ.
- Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και αν θέλετε τριμμένο σκληρό της επιλογής σας.
Και καλή απόλαυση!