Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 κούπα ρεβύθια
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κγ σκόρδο
  • 2 λεμόνια στημένα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 6-8 κ.σ  αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ
  • Τα βράζουμε 40 – 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φύγει η υγρασία.
  • Στο μίξερ / πολυμηχάνημα βάζουμε τα ρεβίθια, το σκόρδο , το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ξύσμα, τον χυμό από τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά (να γίνουν μπιφτέκια) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Συνοδεύστε το με σαλάτα λάχανο με τριμμένο πράσινο μήλο και κρανμπερι και μία ελαφριά σως με 1κσ γιαούρτι 1κγ ξύδι και 1κσ ελαιόλάδο

 

Καλή όρεξη……

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά 1 κούπα ρεβύθια 1/3 κούπας ελαιόλαδο 2 κ.γ. κύμινο 1 κγ σκόρδο 2 λεμόνια στημένα ξύσμα από 2 λεμόνια 1/2 ματσάκι μαϊντανό 6-8 κ.σ 

Τραχανά με κοτόπουλο

Σούπα τραχανά με κοτόπουλο, μια παραδοσιακή συνταγή, εύκολη, γρήγορη και θρεπτική… ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες )   600γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια 1 λίτρο

Σουφλέ σπανάκι

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα… Ιδανικό για αρχάριους…. Υλικά  8 φέτες ψωμί ολικής 1000γρ σπανάκι 1 κρεμμύδι 4 φέτες