Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 κούπα ρεβύθια
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κγ σκόρδο
  • 2 λεμόνια στημένα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 6-8 κ.σ  αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ
  • Τα βράζουμε 40 – 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φύγει η υγρασία.
  • Στο μίξερ / πολυμηχάνημα βάζουμε τα ρεβίθια, το σκόρδο , το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ξύσμα, τον χυμό από τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά (να γίνουν μπιφτέκια) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Συνοδεύστε το με σαλάτα λάχανο με τριμμένο πράσινο μήλο και κρανμπερι και μία ελαφριά σως με 1κσ γιαούρτι 1κγ ξύδι και 1κσ ελαιόλάδο

 

Καλή όρεξη……

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Πρεσσοθεραπεία

Η Πρεσσοθεραπεία

Η πρεσσοθεραπεία είναι μία μη επεμβατική, ακίνδυνη μέθοδος που στοχεύει στην καλή φυσική κατάσταση και ευεξία. Αποτελεί μία από τις πιο ενδεδειγμένες μεθόδους για την

Κολοκύθα

Η κολοκύθα και τα οφέλη της

Η κολοκύθα αποτελεί ένα ευρέως αναπτυγμένο λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία και οφέλη για τον οργανισμό. Έχει γλυκιά γεύση και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της

διατροφογενετική - τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική και τα τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική είναι ένα επιστημονικό πεδίο, το οποίο εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονιδίων, των διατροφικών συνηθειών και της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου. Πλέον,