Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 κούπα ρεβύθια
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κγ σκόρδο
  • 2 λεμόνια στημένα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 6-8 κ.σ  αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ
  • Τα βράζουμε 40 – 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φύγει η υγρασία.
  • Στο μίξερ / πολυμηχάνημα βάζουμε τα ρεβίθια, το σκόρδο , το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ξύσμα, τον χυμό από τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά (να γίνουν μπιφτέκια) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Συνοδεύστε το με σαλάτα λάχανο με τριμμένο πράσινο μήλο και κρανμπερι και μία ελαφριά σως με 1κσ γιαούρτι 1κγ ξύδι και 1κσ ελαιόλάδο

 

Καλή όρεξη……

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Βιταμίνη D: Το “Διαμάντι” της Υγείας

Η βιταμίνη D, συχνά αποκαλούμενη «βιταμίνη του ήλιου», είναι μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την υγεία του οργανισμού. Παράγεται φυσικά στο σώμα μας

ω3 λιπαρά οξέα

Τα ω3 λιπαρά και η αξία τους

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (ω3) είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία μας. Είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που συμμετέχουν σε πολλές βιολογικές λειτουργίες του σώματος,

alcohol

Πόσες θερμίδες περιέχει το κάθε ποτό;

Το αλκοόλ συνοδεύει πολλούς ανθρώπους σε διάφορες στιγμές της ζωής τους. Δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τα οικογενειακά τραπέζια, τις διακοπές, αλλά και τις απλές