Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 κούπα ρεβύθια
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κγ σκόρδο
  • 2 λεμόνια στημένα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 6-8 κ.σ  αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ
  • Τα βράζουμε 40 – 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φύγει η υγρασία.
  • Στο μίξερ / πολυμηχάνημα βάζουμε τα ρεβίθια, το σκόρδο , το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ξύσμα, τον χυμό από τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά (να γίνουν μπιφτέκια) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Συνοδεύστε το με σαλάτα λάχανο με τριμμένο πράσινο μήλο και κρανμπερι και μία ελαφριά σως με 1κσ γιαούρτι 1κγ ξύδι και 1κσ ελαιόλάδο

 

Καλή όρεξη……

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

alcohol

Πόσες θερμίδες περιέχει το κάθε ποτό;

Το αλκοόλ συνοδεύει πολλούς ανθρώπους σε διάφορες στιγμές της ζωής τους. Δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τα οικογενειακά τραπέζια, τις διακοπές, αλλά και τις απλές

Ozempic

Ozempic: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το Ozempic γίνεται συνεχώς πιο γνωστό και δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Η παχυσαρκία έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και

χοληστερίνη και διατροφή

Χοληστερίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι ουσία που αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Είναι πρόδρομη ένωση της βιταμίνης D, απαραίτητη για την παραγωγή των