Οστεοπορωση: Τονωστε το σωμα σας

Θέλετε δυνατό και υγιές σώμα; Η τόνωση του σώματος, είναι σημαντική γιατί δίνει περισσότερη ενέργεια, καθαρό μυαλό, και καλύτερη λειτουργία του ορμονικού συστήματος. Μέσω της άσκησης ενισχύεται η εναπόθεση του ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου στα οστά. Τονώστε το σώμα σας, αναπτύσσοντας παράλληλα καλές συνήθειες κατανάλωσης φαγητού και αποτοξινώστε σώμα και μυαλό.

Για να έχετε περισσότερη ενέργεια κατά την διάρκεια της ημέρας προτιμήστε ένα καλό πρωινό πλούσιο με φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν και στο αίσθημα του κορεσμού αλλά βοηθάνε και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Συχνά και μικρά γεύματα βοηθούν και στον έλεγχο της όρεξης στην διάρκειας της ημέρας σας.

Ενυδατώστε σωστά τον οργανισμό σας, καταναλώστε άφθονο νερό και εμπλουτίστε το διαιτολόγιο σας με φρουτα και λαχανικά, θα σας γεμίσουν με ενέργεια και θα λάβετε και τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν.

Καλό είναι να προτιμήσετε φρούτα με έντονο χρώμα όπως είναι το πορτοκάλι, τα κεράσια, τα βερίκοκα και τα σταφύλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ουσίες, από τα λαχανικά η πιο σωστή επιλογή είναι πράσινα σκούρα φυλλώδη λαχανικά και τα έντονο μωβ χρώματος όπως το παντζαρι και οι μελιτζάνες πλούσιες και αυτές σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Επίσης συνιστάται για 2 με 3 φορές την εβδομάδα άσκηση ενδυνάμωσης η οποία είναι πιο αποτελεσματική για την ενίσχυση της δύναμης των μυών. Αν νιώθετε ότι έχετε μια δυσκολία στην κίνηση των μυών, είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε με διατάσεις για κάποιο διάστημα για λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα, η γιόγκα και οι πιλάτες σε συνεργασία με έναν έμπειρο εκπαιδευτή θα φέρει θετικά αποτελέσματα στην υγεία των οστών σας. 

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Πρεσσοθεραπεία

Η Πρεσσοθεραπεία

Η πρεσσοθεραπεία είναι μία μη επεμβατική, ακίνδυνη μέθοδος που στοχεύει στην καλή φυσική κατάσταση και ευεξία. Αποτελεί μία από τις πιο ενδεδειγμένες μεθόδους για την

Κολοκύθα

Η κολοκύθα και τα οφέλη της

Η κολοκύθα αποτελεί ένα ευρέως αναπτυγμένο λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία και οφέλη για τον οργανισμό. Έχει γλυκιά γεύση και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της

διατροφογενετική - τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική και τα τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική είναι ένα επιστημονικό πεδίο, το οποίο εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονιδίων, των διατροφικών συνηθειών και της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου. Πλέον,