Μήλο και κανελα …. η πιο γλυκιά μυρωδιά του χειμώνα!
Υλικά
- 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1φλ μέλι
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 80γρ βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 φλ γιαούρτι (200γρ)
- 2-3 μήλα σε ροδέλες
- 1 κ.γλ. κανέλα
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και τοποθετούμε τα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και ελάζιστη ζάχαρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Ψήνουμε στους 180˚C για 45 λεπτά
- Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.