ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Μήλο και κανελα …. η πιο γλυκιά μυρωδιά του χειμώνα!

 

Υλικά

  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 80γρ  βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλ γιαούρτι (200γρ)
  • 2-3 μήλα σε ροδέλες
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες.
  2. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και  τοποθετούμε τα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και ελάζιστη ζάχαρη.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ψήνουμε στους 180˚C για 45 λεπτά
  6. Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά 1 κούπα ρεβύθια 1/3 κούπας ελαιόλαδο 2 κ.γ. κύμινο 1 κγ σκόρδο 2 λεμόνια στημένα ξύσμα από 2 λεμόνια 1/2 ματσάκι μαϊντανό 6-8 κ.σ 

Τραχανά με κοτόπουλο

Σούπα τραχανά με κοτόπουλο, μια παραδοσιακή συνταγή, εύκολη, γρήγορη και θρεπτική… ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες )   600γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια 1 λίτρο

Σουφλέ σπανάκι

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα… Ιδανικό για αρχάριους…. Υλικά  8 φέτες ψωμί ολικής 1000γρ σπανάκι 1 κρεμμύδι 4 φέτες