Μηλόπιτα Χωρίς Ζάχαρη

Μήλο και κανελα …. η πιο γλυκιά μυρωδιά του χειμώνα!

Υλικά

  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1φλ μέλι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 80γρ  βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλ γιαούρτι (200γρ)
  • 2-3 μήλα σε ροδέλες
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • λίγη ζάχαρη

1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1φλ μέλι 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 80γρ  βούτυρο

Εκτέλεση

  1.  Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες.
  2. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και  τοποθετούμε τα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και ελάζιστη ζάχαρη.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ψήνουμε στους 180˚C για 45 λεπτά
  6. Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή και Ψυχολογία

Ολοένα και περισσότερες μελέτες εξετάζουν το πώς η διατροφή καθορίζει την ψυχολογία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την «κατάσταση της πλήρους σωματικής,

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο μεταβολικό νόσημα που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια. Η βασική

διατροφή στην νηστεία

Η διατροφή στην νηστεία

Η διατροφή στην νηστεία απασχολεί σχεδόν όλους τους θρησκευόμενους ανθρώπους εξαιτίας του περιορισμού συγκεκριμένων τροφών κατά την περίοδο της. Ο όρος της νηστείας γενικά χρησιμοποιείται

κέικ κολοκύθας

Κέικ κολοκύθας

Ένα κέικ κολοκύθας είναι μια εξαιρετική πρόταση για γλυκό και μπορεί να καταναλωθεί ως πρωϊνό, επιδόρπιο ή σνακ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορα τον 17ο αιώνα