ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Μήλο και κανελα …. η πιο γλυκιά μυρωδιά του χειμώνα!

 

Υλικά

  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 80γρ  βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλ γιαούρτι (200γρ)
  • 2-3 μήλα σε ροδέλες
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες.
  2. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και  τοποθετούμε τα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και ελάζιστη ζάχαρη.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ψήνουμε στους 180˚C για 45 λεπτά
  6. Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

Η διαδικασία της αλλαγής

Η διατροφή των ανθρώπων έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Η μεγάλη παραγωγή ποικιλίας τροφίμων έχει παρασύρει το σύγχρονο άνθρωπο στην κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας τροφίμων

mesogeiaki2

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ

Νηστεία ονομάζεται η εκούσια ή ακούσια αποχή από τροφή (άλλως ασιτία). Κυρίως ο όρος αυτός χρησιμοποιείται από πολλούς λαούς για την εκούσια αποχή σε ορισμένες

Pancakes με γιαουρτι και βρωμη

  Υλικά : (για 2 μερίδες)   2κσ στραγγιστό γιαούρτι  2 αυγά 6-8κσ νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ  Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο,

Skip to content