melomakarona

Μελομακαρονα με αγαθη (25-30 τεμαχια)

 

 

Για τα μελομακάρονα

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα σιρόπι αγαύης
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα μέλι
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κούπες νερό
  • 3 γαριφαλάκια
  • 1 ξύλο κανέλας

 

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το λάδι με την αγαύη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.
  2. Ανακατεύουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά.
  3. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν.
  4. Στο μεταξύ, βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από τον φούρνο.
  5. Το σιρόπι δεν πρέπει να σταθεί γιατί θα πήξει. Αφού ρουφήξουν το σιρόπι από τη μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε τα μελομακάρονα και από την άλλη.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  7. Πασπαλίζουμε την τριμμένη καρυδόψιχα προαιρετικά.

 

Παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς λίγο πειραγμένη….

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Πρεσσοθεραπεία

Η Πρεσσοθεραπεία

Η πρεσσοθεραπεία είναι μία μη επεμβατική, ακίνδυνη μέθοδος που στοχεύει στην καλή φυσική κατάσταση και ευεξία. Αποτελεί μία από τις πιο ενδεδειγμένες μεθόδους για την

Κολοκύθα

Η κολοκύθα και τα οφέλη της

Η κολοκύθα αποτελεί ένα ευρέως αναπτυγμένο λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία και οφέλη για τον οργανισμό. Έχει γλυκιά γεύση και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της

διατροφογενετική - τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική και τα τεστ dna διατροφής

Η Διατροφογενετική είναι ένα επιστημονικό πεδίο, το οποίο εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονιδίων, των διατροφικών συνηθειών και της κατάστασης της υγείας ενός ατόμου. Πλέον,