melomakarona

Μελομακαρονα με αγαθη (25-30 τεμαχια)

 

 

Για τα μελομακάρονα

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα σιρόπι αγαύης
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα μέλι
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κούπες νερό
  • 3 γαριφαλάκια
  • 1 ξύλο κανέλας

 

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το λάδι με την αγαύη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.
  2. Ανακατεύουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά.
  3. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν.
  4. Στο μεταξύ, βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από τον φούρνο.
  5. Το σιρόπι δεν πρέπει να σταθεί γιατί θα πήξει. Αφού ρουφήξουν το σιρόπι από τη μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε τα μελομακάρονα και από την άλλη.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  7. Πασπαλίζουμε την τριμμένη καρυδόψιχα προαιρετικά.

 

Παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς λίγο πειραγμένη….

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο μεταβολικό νόσημα που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια. Η βασική

διατροφή στην νηστεία

Η διατροφή στην νηστεία

Η διατροφή στην νηστεία απασχολεί σχεδόν όλους τους θρησκευόμενους ανθρώπους εξαιτίας του περιορισμού συγκεκριμένων τροφών κατά την περίοδο της. Ο όρος της νηστείας γενικά χρησιμοποιείται

κέικ κολοκύθας

Κέικ κολοκύθας

Ένα κέικ κολοκύθας είναι μια εξαιρετική πρόταση για γλυκό και μπορεί να καταναλωθεί ως πρωϊνό, επιδόρπιο ή σνακ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορα τον 17ο αιώνα