melomakarona

Μελομακαρονα με αγαθη (25-30 τεμαχια)

 

 

Για τα μελομακάρονα

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα σιρόπι αγαύης
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα μέλι
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κούπες νερό
  • 3 γαριφαλάκια
  • 1 ξύλο κανέλας

 

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το λάδι με την αγαύη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.
  2. Ανακατεύουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά.
  3. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν.
  4. Στο μεταξύ, βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από τον φούρνο.
  5. Το σιρόπι δεν πρέπει να σταθεί γιατί θα πήξει. Αφού ρουφήξουν το σιρόπι από τη μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε τα μελομακάρονα και από την άλλη.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  7. Πασπαλίζουμε την τριμμένη καρυδόψιχα προαιρετικά.

 

Παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς λίγο πειραγμένη….

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

χοληστερίνη και διατροφή

Χοληστερίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι ουσία που αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Είναι πρόδρομη ένωση της βιταμίνης D, απαραίτητη για την παραγωγή των

βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Η βαφή αυγών παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να είναι έτοιμα για το πρώτο τσούγκρισμα την Κυριακή του Πάσχα. Για να βαφτούν

ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή και Ψυχολογία

Ολοένα και περισσότερες μελέτες εξετάζουν το πώς η διατροφή καθορίζει την ψυχολογία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την «κατάσταση της πλήρους σωματικής,

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο μεταβολικό νόσημα που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια. Η βασική