Μελομακαρονα με αγαθη (25-30 τεμαχια)

melomakarona

 

 

Για τα μελομακάρονα

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα σιρόπι αγαύης
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα μέλι
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κούπες νερό
  • 3 γαριφαλάκια
  • 1 ξύλο κανέλας

 

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το λάδι με την αγαύη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.
  2. Ανακατεύουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά.
  3. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν.
  4. Στο μεταξύ, βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από τον φούρνο.
  5. Το σιρόπι δεν πρέπει να σταθεί γιατί θα πήξει. Αφού ρουφήξουν το σιρόπι από τη μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε τα μελομακάρονα και από την άλλη.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  7. Πασπαλίζουμε την τριμμένη καρυδόψιχα προαιρετικά.

 

Παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς λίγο πειραγμένη….

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά 1 κούπα ρεβύθια 1/3 κούπας ελαιόλαδο 2 κ.γ. κύμινο 1 κγ σκόρδο 2 λεμόνια στημένα ξύσμα από 2 λεμόνια 1/2 ματσάκι μαϊντανό 6-8 κ.σ 

Τραχανά με κοτόπουλο

Σούπα τραχανά με κοτόπουλο, μια παραδοσιακή συνταγή, εύκολη, γρήγορη και θρεπτική… ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες )   600γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια 1 λίτρο

Σουφλέ σπανάκι

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα… Ιδανικό για αρχάριους…. Υλικά  8 φέτες ψωμί ολικής 1000γρ σπανάκι 1 κρεμμύδι 4 φέτες