Μαυρομάτικα φασόλια με γλυκοπατάτα

Υλικά

 

1 κούπα φασόλια μαυρομάτικα
1 γλυκοπατάτα
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι σπιτική σάλτσα ντοματα
4 κ.σ ελαιόλαδο
Σέλινο, μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά

 

 

 

Εκτέλεση

 

  • Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 45-50 λεπτά
  • Πετάμε το πρώτο νερό
  • Γεμίζουμε τη κατσαρόλα με 2 -3 φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε να βράσει
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και σιγοβράζουμε για 30 -40 λεπτά ακόμη
  • Προσθέτουμε 4κ.σ ελαιόλαδο και αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά στη φωτιά
  • Σερβίρουμε….
Καλή σας όρεξη…. 

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

χοληστερίνη και διατροφή

Χοληστερίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι ουσία που αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Είναι πρόδρομη ένωση της βιταμίνης D, απαραίτητη για την παραγωγή των

βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Η βαφή αυγών παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να είναι έτοιμα για το πρώτο τσούγκρισμα την Κυριακή του Πάσχα. Για να βαφτούν

ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή και Ψυχολογία

Ολοένα και περισσότερες μελέτες εξετάζουν το πώς η διατροφή καθορίζει την ψυχολογία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την «κατάσταση της πλήρους σωματικής,

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο μεταβολικό νόσημα που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια. Η βασική