Μαυρομάτικα φασόλια με γλυκοπατάτα

Υλικά

 

1 κούπα φασόλια μαυρομάτικα
1 γλυκοπατάτα
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι σπιτική σάλτσα ντοματα
4 κ.σ ελαιόλαδο
Σέλινο, μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά

 

 

 

Εκτέλεση

 

  • Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 45-50 λεπτά
  • Πετάμε το πρώτο νερό
  • Γεμίζουμε τη κατσαρόλα με 2 -3 φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε να βράσει
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και σιγοβράζουμε για 30 -40 λεπτά ακόμη
  • Προσθέτουμε 4κ.σ ελαιόλαδο και αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά στη φωτιά
  • Σερβίρουμε….
Καλή σας όρεξη…. 

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Βιταμίνη D: Το “Διαμάντι” της Υγείας

Η βιταμίνη D, συχνά αποκαλούμενη «βιταμίνη του ήλιου», είναι μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την υγεία του οργανισμού. Παράγεται φυσικά στο σώμα μας

ω3 λιπαρά οξέα

Τα ω3 λιπαρά και η αξία τους

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (ω3) είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία μας. Είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που συμμετέχουν σε πολλές βιολογικές λειτουργίες του σώματος,

alcohol

Πόσες θερμίδες περιέχει το κάθε ποτό;

Το αλκοόλ συνοδεύει πολλούς ανθρώπους σε διάφορες στιγμές της ζωής τους. Δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τα οικογενειακά τραπέζια, τις διακοπές, αλλά και τις απλές