Μαυρομάτικα φασόλια με γλυκοπατάτα

Υλικά

 

1 κούπα φασόλια μαυρομάτικα
1 γλυκοπατάτα
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι σπιτική σάλτσα ντοματα
4 κ.σ ελαιόλαδο
Σέλινο, μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά

 

 

 

Εκτέλεση

 

  • Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 45-50 λεπτά
  • Πετάμε το πρώτο νερό
  • Γεμίζουμε τη κατσαρόλα με 2 -3 φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε να βράσει
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και σιγοβράζουμε για 30 -40 λεπτά ακόμη
  • Προσθέτουμε 4κ.σ ελαιόλαδο και αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά στη φωτιά
  • Σερβίρουμε….
Καλή σας όρεξη…. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά 1 κούπα ρεβύθια 1/3 κούπας ελαιόλαδο 2 κ.γ. κύμινο 1 κγ σκόρδο 2 λεμόνια στημένα ξύσμα από 2 λεμόνια 1/2 ματσάκι μαϊντανό 6-8 κ.σ 

Τραχανά με κοτόπουλο

Σούπα τραχανά με κοτόπουλο, μια παραδοσιακή συνταγή, εύκολη, γρήγορη και θρεπτική… ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες )   600γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια 1 λίτρο

Σουφλέ σπανάκι

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο σουφλέ σπανάκι με τυρί και γαλοπούλα… Ιδανικό για αρχάριους…. Υλικά  8 φέτες ψωμί ολικής 1000γρ σπανάκι 1 κρεμμύδι 4 φέτες