Κουρκουμάς

Θρεπτική αξία

Ο κουρκουμάς αποτελεί ένα φυσικό βότανο και μπαχαρικό όπου η ένταξη του στην διατροφή μας μπορεί να ενισχύσει την υγεία μας χάρη στην αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του. 

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά περιέχει:

  •  9,5 kcal 
  • 0,1g λίπος 
  • 2g υδατάνθρακες, εκ των οποίων τα σακχαρα 0,1g, 
  • φυτικές ίνες 0,7g 
  • πρωτεΐνη 0,29g. 

Επίσης περιέχει βιταμίνες E, C, Νιασίνη και Παντοθενικό οξύ. Συγκεκριμένα μια κουταλιά της σούπας περιέχει:

  •  26% των ημερήσιων αναγκών μαγγανίου
  • 16% ημερήσιου σιδήρου
  •  5% ημερήσιου καλίου
  • 3% της καθημερινής βιταμίνης C.

 

Οφέλη στον οργανισμό

  • Αντιμετώπιση Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ).
  • Δράση ενάντια στον καρκίνο.Η κουρκουμίνη συμβάλει στην καταστολή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.
  • Καρδιοπροστατευτική δράση, μέσω της μείωση των επιπέδων της LDL, της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, τη μείωση της ευαισθησίας LDL χοληστερόλης στην υπεροξείδωση των λιπιδίων, της αναστολή της συσσωμάτωσης των αιμοπεταλίων και της πρόληψη σχηματισμού θρομβώσεων. 
  • Δράση ενάντια στον διαβήτη
  • Προληψη νευροεκφυλιστικων ασθενειών. Η κουρκουμίνη βοηθάει στην διατήρηση της πρωτεϊνικής ομοιόστασης προστατεύοντας τον οργανισμό μας απο την γήρανση κάνοντας την αποτελεσματική στην πρόληψη ασθενειών όπως η νόσος Alzheimer, η νόσος Parkinson και η σκλήρυνση κατά πλάκας.
  • Δράση ενάντια στις ρευματικές παθήσεις, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης της.

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Ozempic

Ozempic: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το Ozempic γίνεται συνεχώς πιο γνωστό και δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Η παχυσαρκία έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και

χοληστερίνη και διατροφή

Χοληστερίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι ουσία που αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Είναι πρόδρομη ένωση της βιταμίνης D, απαραίτητη για την παραγωγή των

βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Η βαφή αυγών παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να είναι έτοιμα για το πρώτο τσούγκρισμα την Κυριακή του Πάσχα. Για να βαφτούν

ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή και Ψυχολογία

Ολοένα και περισσότερες μελέτες εξετάζουν το πώς η διατροφή καθορίζει την ψυχολογία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την «κατάσταση της πλήρους σωματικής,