ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης του ασθενούς με στόχο τη βελτιστοποίηση της σωματικής τους υγείας μέσω της διατροφής.

Η κλινική διατροφή πάντα αποτελούσε σημαντικό σημείο στην υγεία του ανθρώπου. Στόχος είναι ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής, για την αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς  μέσω των θρεπτικών συστατικών που παρέχονται από τη τροφή.

  • Υπερλιπιδαιμίες
  • Σακχαρώδης Διαβήτης
  • Υπέρταση
  • Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια
  • Καρδιαγγειακά Νοσήματα
  • Τροφικές Αλλεργίες / Δυσανεξίες
  • Γαστρεντερικές Παθήσεις
  • Ενδοκρινολογικές – ορμονικές διαταραχές
  • Οστεοπόρωση – Οστεοπενία
  • Μεταβολικό Σύνδρομο
  • Υποστήριξη καρκινοπαθών
  • Σιδηροπενική αναιμία
  • Υπερουριχαιμία (αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος)
  • Πολυκυστικές ωοθήκες κ.α.