Αν και τα κάστανα ανήκουν στην μεγάλη ομάδα των ξηρών καρπών, διαφέρουν σε πολλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συστατικά με την κατηγορία αυτή.

Η περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά διαφοροποιείται ελαφρώς ανάλογα με την ποικιλία, την προέλευση, την συντήρηση, τον χρόνο αποθήκευσης και τη μέθοδο επεξεργασίας.

Παρόλα αυτά, ενώ τα κάστανα είναι πλούσια σε θερμίδες, συγκριτικά με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς αποδίδουν λιγότερες θερμίδες.

 

  • Τα 100 γρ. κάστανα αποδίδουν 170 θερμίδες, σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς(φιστίκια, αμύγδαλα) που αποδίδουν 570 θερμίδες.
  • Είναι πλούσια σε νερό φτάνει το 48%.
  • Αποτελούν καλή πηγή υδατανθράκων.
  • Καλή πηγή πρωτεϊνών.
  • Περιέχουν 2,7% λιπαρά ανα 100γρ.
  • Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συγκεκριμένα, Β1 και Β2 που βοηθά στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  • Περιέχουν βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Περιέχουν φολλικό οξύ, μία βιταμίνη απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.
  • Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο και φώσφορο.
  • Αποτελούν πηγή φλαβονοειδών και φαινολών.

 

Πόσο ωφελούν την υγεία μας;
  1. Προλαμβάνουν και βοηθούν στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων και των εκφυλιστικών νοσημάτων.
  2. Συνιστούν καλή επιλογή για έγκυες, καθώς το φολλικό οξύ που περιέχουν βοηθάει στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος του εμβρύου.
  3. Βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  4. Βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Ozempic

Ozempic: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το Ozempic γίνεται συνεχώς πιο γνωστό και δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Η παχυσαρκία έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και

χοληστερίνη και διατροφή

Χοληστερίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι ουσία που αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Είναι πρόδρομη ένωση της βιταμίνης D, απαραίτητη για την παραγωγή των

βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Η βαφή αυγών παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να είναι έτοιμα για το πρώτο τσούγκρισμα την Κυριακή του Πάσχα. Για να βαφτούν

ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή και Ψυχολογία

Ολοένα και περισσότερες μελέτες εξετάζουν το πώς η διατροφή καθορίζει την ψυχολογία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την «κατάσταση της πλήρους σωματικής,