Φυσικη δραστηριοτητα: ειναι σημαντικη!

fysiki_drastiriotita1

Βάλτε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα και δώστε του το χρόνο που του αξίζει!

Στοχεύστε… Χτίστε… Επιλέξτε… για καλή υγεία!

Στοχεύστε σε ένα φυσιολογικό βάρος με διατροφή και άσκηση.

Χτίστε μια υγιή βάση με την βοήθεια της Τροφικής Πυραμίδας, εισάγεται στην διατροφή σας ποικιλία δημητριακών ολικής άλεσης και καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Επιλέξτε λογικά, ένα διαιτολόγιο φτωχό σε κορεσμένα λίπη και περιορίστε την πρόσληψη της επεξεργασμένης ζάχαρης

Κυρίως με μια καθιστική ζωή, το καλύτερο που έχετε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να του προσφέρετε μια ώρα από τη καθημερινότητα σας με το να κάνετε μια άσκηση. Ότι είδος και να είναι αυτή η άσκηση, θα σας δώσει πολλά πλεονεκτήματα. Μιας και αναφερθήκαμε σε πλεονεκτήματα μερικά από αυτά είναι:

  • Βελτιώνει τη καρδιαγγειακή υγεία, αφού τα άτομα που αθλουνται και γενικά είναι δραστήρια στη καθημερινότητα τους έχουν μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων που αυτά που έχουν μια καθιστική ζωή.
  • Αυξάνει το βασικό μεταβολισμό
  • Έρευνες έχουν δείξει ότι η φυσική δραστηριότητα, βοηθάει στη ψυχική υγεία των ατόμων, αφού εκκρίνονται διάφορες ορμόνες  που δίνουν το αίσθημα της ανταμοιβής και της ευχαρίστησης. 
  • Τα δραστήρια άτομα, έχουν βρεθεί να ζουν περισσότερα χρόνια και γενικά να μην εμφανίζουν τόσα προβλήματα υγείας, σε σύγκριση με τα άτομα που έχουν καθιστική ζωή. 
  • Η άσκηση μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή, εμποδίζει την αύξηση του σωματικού βάρους σε λίπος και τέλος συμβάλει στη συντήρηση ενός σταθερού βάρους μετά από απώλεια πολλών κιλών.

Χτίστε μια υγιή βάση με την βοήθεια της Τροφικής Πυραμίδας, εισάγεται στην διατροφή σας ποικιλία δημητριακών ολικής άλεσης και καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Επιλέξτε λογικά, ένα διαιτολόγιο φτωχό σε κορεσμένα λίπη και περιορίστε την πρόσληψη της επεξεργασμένης ζάχαρης και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Διαβαστε επισησ

Κορτικοστεροειδή ή αλλιώς Κορτιζόνη

Τα κορτικοστεροειδή ή κορτικοειδή συνθετικά φάρμακα, βοηθούν στην αντιμετώπιση πολλών φλεγμονωδών νοσημάτων, καθώς και νοσημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιούνται ευρέως για την αντιμετώπιση φλεγμονών, σε

Μπιφτέκια Ψαριού

ΥΛΙΚΑ  2 μεγάλα φιλέτα πέρκας κατεψυγμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 μέτρια κολοκύθια 1 μέτριο καρότο 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.τ.σ. μουστάρδα λίγο σέλινο αλάτι, πιπέρι,