Μπισκότα με γλάσο καστανής ζάχαρης

Μπισκότα με γλάσο καστανής ζάχαρης

Τα μπισκότα με γλάσο καστανής ζάχαρης είναι μια εξαιρετική ιδέα για εορταστικά γλυκίσματα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Οι γιορτές είναι συνυφασμένες με τα γλυκά. Ειδικά τον χειμώνα που η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τα μπισκότα είναι εξαιρετικές λιχουδιές που μας προσφέρουν απόλαυση και ζεστασιά. Γνωστά ακόμα και από την αρχαιότητα, τα βρίσκουμε σε άπειρες παραλλαγές και γεύσεις!

Η πρόταση του Nutriwellness για μπισκότα με γλάσο, χρησιμοποιεί καστανή ζάχαρη ώστε να γλυτώσουμε την θερμιδική επιβάρυνση της λευκής.

Υλικά που θα χρειαστείτε για τα μπισκότα με γλάσο

  • 75 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 75 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • ¼ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
Για το γλάσο
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη καστανή
  • ¼ κούπας γάλα, ή γάλα αμυγδάλου, ή γάλα καρύδας
  • 3 κουταλίες του γλυκού βούτυρο φρέσκο
  • ½ κουταλιά του γλυκού βανίλια

Πώς να φτιάξετε τα μπισκότα με γλάσο

Τοποθετούμε στο μίξερ τα πρώτα τρία υλικά και χτυπάμε καλά για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Αφού τοποθετήσουμε το ειδικό εργαλείο ζυμώματος στο μίξερ, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί σιγά σιγά η ζύμη.

Βγάζουμε από το μίξερ και απλώνουμε κομμάτι της ζύμης στην επιφάνεια του πάγκου. Το απλώνουμε με το χέρι ή με έναν μικρό πλάστη, έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό.

Με κουπ πατ της αρεσκείας μας κόβουμε τα μπισκότα σε σχέδια και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε καλύψει λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τοποθετούμε τα μπισκότασε σχάρα ώσπου να κρυώσουν.

Πώς να φτιάξετε το γλάσο

Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα τρία πρώτα υλικά του γλάσου και αφήνουμε να πάρουν βράση για 4 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ ώσπου να κρυώσει τελείως και να πήξει.

Μοιράσου το:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχετικά άρθρα

Ozempic

Ozempic: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το Ozempic γίνεται συνεχώς πιο γνωστό και δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Η παχυσαρκία έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και

χοληστερίνη και διατροφή

Χοληστερίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη, είναι ουσία που αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Είναι πρόδρομη ένωση της βιταμίνης D, απαραίτητη για την παραγωγή των

βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Βαφή αυγών με φυσικό τρόπο

Η βαφή αυγών παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να είναι έτοιμα για το πρώτο τσούγκρισμα την Κυριακή του Πάσχα. Για να βαφτούν

ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή και Ψυχολογία

Ολοένα και περισσότερες μελέτες εξετάζουν το πώς η διατροφή καθορίζει την ψυχολογία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την υγεία ως την «κατάσταση της πλήρους σωματικής,