Απογευματινή Λιγούρα

Γιατί θέλω γλυκό το απόγευμα; Είναι συνήθεια; Μια λογική αντίδραση του οργανισμού ή συμβαίνει επειδή κάνω λάθος διατροφικές επιλογές;   Οι δύο πιθανές εξηγήσεις είναι οι εξείς : πιθανότατα να οφείλεται στην παράλειψη γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι το απόγευμα πέφτουν αρκετά τα επίπεδα σακχάρου, με άμεσο αποτέλεσμα να κάνεις υπογλυκαιμία και να …

Αναστασία Μαμάντσιου
Αναστασία Μαμάντσιου

Η Αναστασία Μαμάτσιου είναι Κλινική Διαιτολόγος στην Θεσσαλονίκη με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διατροφή και μετεκπαίδευση στην αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών.

Share:

Γιατί θέλω γλυκό το απόγευμα;

Είναι συνήθεια; Μια λογική αντίδραση του οργανισμού ή συμβαίνει επειδή κάνω λάθος διατροφικές επιλογές;

 

Οι δύο πιθανές εξηγήσεις είναι οι εξείς :

  1. πιθανότατα να οφείλεται στην παράλειψη γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι το απόγευμα πέφτουν αρκετά τα επίπεδα σακχάρου, με άμεσο αποτέλεσμα να κάνεις υπογλυκαιμία και να αναζητάς απεγνωσμένα γλυκό.
  2. Δεν τρως πολλά φρούτα. Η μειωμένη κατανάλωσή τους στερεί από τον οργανισμό τη γλυκόζη που είναι το βασικό καύσιμο. Και τι κάνει το σώμα; Αναζητά τη γλυκόζη σε μια λαχταριστή – και γεμάτη λιπαρά – σοκολατίνα ή κάποιο άλλο γλυκό.

 

Προτεινόμενα απογευματινά γλυκά :

  • φρουτοσαλάτα με μέλι και ξηρούς καρπούς
  • μπάρα δημητριακών με φρούτα
  • μικρά παστέλια
  • χαλβά από ταχίνι και ξηρούς καρπούς
  • γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού
  • ζελέ light με κομματάκια φρούτων
  • ψητά φρούτα, καθαρίζουμε διάφορα φρούτα της αρεσκείας μας από τη φλούδα και τους σπόρους, τα περιχύνουμε με 1 κουταλάκι λικέρ, τα πασπαλίζουμε με 1 κοφτό κουταλάκι μαύρη ζάχαρη (ή ασπαρτάμη ή φρουκτόζη) και λίγη κανέλα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά
  • μπανάνα στο γκριλ με λίγη κανέλα, που έχει από μόνη της γλυκιά γεύση. Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με 1 μπάλα παγωτό
  • ανανά στη σχάρα με λίγο ρούμι και καρύδια- ένα πολύ θρεπτικό σνακ
  • παγωτό γιαούρτι, που φτιάχνεται πανεύκολα, βάζοντας μερικά πολτοποιημένα φρούτα σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή και βάζοντάς τα στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσουν
  • ρυζόγαλο από ημιάπαχο ή άπαχο γάλα

 

Αναστασία Μαμάντσιου
Αναστασία Μαμάντσιου

Η Αναστασία Μαμάτσιου είναι Κλινική Διαιτολόγος στην Θεσσαλονίκη με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διατροφή και μετεκπαίδευση στην αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών.

Share:

Ζητήστε Ραντεβού

Let's have a connection

Close filters
Αναζήτηση Προϊόντος
Κατηγορίες Προϊόντων
Φιλτράρισμα ανά τιμή