Υλικά
- 1 κούπα ρεβύθια
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1 κγ σκόρδο
- 2 λεμόνια στημένα
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 6-8 κ.σ αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ
- Τα βράζουμε 40 – 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φύγει η υγρασία.
- Στο μίξερ / πολυμηχάνημα βάζουμε τα ρεβίθια, το σκόρδο , το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ξύσμα, τον χυμό από τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά (να γίνουν μπιφτέκια) και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Συνοδεύστε το με σαλάτα λάχανο με τριμμένο πράσινο μήλο και κρανμπερι και μία ελαφριά σως με 1κσ γιαούρτι 1κγ ξύδι και 1κσ ελαιόλάδο
Καλή όρεξη……